14de stek in Hulst

Wat een wondermooi parcours daar in Hulst. Draaien en keren, nijdige klimmetjes, afdalingen om met de billen dichtgeknepen te nemen. Snel, maar ook moeilijk om in te halen. Pidcock won na een beklijvend duel met Iserbyt. Emiel finishte tussen de grote jongens als 14 de en 1ste belofte.

Emiel reed vandaag dus de wereldbeker in het Nederlandse Hulst, tussen de grote jongens. Hij moest starten vanop de vierde rij en had wat tijd nodig om op te rukken naar de top vijftien. Voorin vormde zich een achttal met de beteren, daarachter zat Emiel goed in het spoor van Tim Merlier. Ontbrak voorin: Wout Van Aert. De Belgische kampioen kende kettingproblemen en begon van achterin het deelnemersveld aan een straffe inhaalrace. Hij zou uiteindelijk vierde worden…

Voorin ging het loeihard met Iserbyt aan het commando, tot Pidcock kwam overnemen. Van der Haar volgde op korte afstand. In de strijd tussen de beloften viel Europees Kampioen Ryan Kamp terug, Emiel ging er op en erover, maar kreeg even later gezelschap van Cameron Mason. Andere beloften zoals Mees Hendrikx verzeilden in de achtergrond.

Emiel moest bijten maar bleef in het spoor van Mason, straffer nog, in de slotronde nam hij de maat van de Brit om als 14 de te finishen. Pidcock won, voor Iserbyt en Van der Haar, Wout Van Aert finishte knap als vierde na een straffe remonte.

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?