De kop is er af

Zo. De eerste wedstrijd van het nieuwe wegseizoen zit er op. Emiel moest vandaag vooral in de eerste wedstrijdhelft vol aan de bak maar kweet zich voorbeeldig van z’n taak. De zege ging naar Sacha Weemaes, ploegmaat Simon Dehairs moest genoegen nemen met de tweede plaats.

Veel volk daar in Houthalen-Helchteren voor de Trofee Maarten Wijnants. Een wedstrijd over 17 rondjes over een parcours dat voor geen meter vlak was en waar de wind bij momenten vrij spel had.

Rijden voor een team als Alpecin-Fenix heeft zo z’n gevolgen: teambespreking voor en achteraf. In de uitgebreide briefing kreeg Emiel z’n opdracht mee: de wedstrijd in de eerste helft mee controleren. Hij kweet zich voorbeeldig van z’n taak. Niemand raakte voorop, al was hij zelf even mee in een groepje van 11 dat tot 30 seconden uitliep.

In de tweede wedstrijdhelft vormde zich een kopgroep van zes met ploegmaat Simon Dehairs. De jongens van Alpecin legden er het blok op en de vluchters liepen uit tot anderhalve minuut.

Maar in de finale ging een tweede groepje in de achtervolging, de twee groepjes kwamen samen en het peloton viel ze in de slotronde nog op de nek. Emiel had ondertussen z’n tweede adem gevonden en deed z’n best om de sprinttrein voor Dehairs nog mee op de rails te zetten. Weemaes bleek een zucht sneller, Milan Menten werd derde.

Emiel finishte nog als 38 ste.

Op naar de volgende, wellicht volgend weekend al. More details later.

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?