De laatste loodjes

Het gaat snel in een wielerleven. Vorig weekend nog draafde hij last-minute op in de Omloop Mandel-Leie-Schelde in Meulebeke, woensdag reisde hij af naar Italië.

In Meulebeke was het een kermiskoers waar Emiel al vroeg in de beslissende vlucht met elf man zat. Er werd gedraaid aan een gemiddelde van bijna 50 kilometer per uur vooraleer er een geruststellende voorsprong op de tabellen kwam. Daarachter volgde een groepje van vijftien.

Bij Emiel ging na het vele harde labeur het licht uit en hij moest lossen voorin maar liet zich opslorpen door het groepje daarachter. Die kwamen nog fors terug op de leiders, maar in de laatste ronde ging het fout. De renner voor Emiel kwam ten val en ook onze Flandrien maakte kennis met de straatstenen. Het zag er echt niet fraai uit, maar Emiel reed finaal toch uit om als 25 ste te eindigen.

De wonden helen langzaam, maar desondanks reisde Emiel af naar Italië voor de vierdaagse Giro della Regione Friuli Venezia Giulia. Niet echt een hele bijzondere ronde, ware het niet dat deze opent met een ploegentijdrit, donderdag 1 september.

Voor Emiel wordt het alweer een nieuwe ervaring: een kennismaking met de tijdritfiets en de allereerste ploegentijdrit ooit. Vanuit de zonnige laars liet hij alvast weten dat het trainen met de tijdritfiets super liep.

Het wordt daar in het noorden van de laars een laatste kunststukje vooraleer de focus richting veldritseizoen gaat met de start in de iconische cross van Beringen.

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?