Eerste puntjes zijn binnen!

We trokken naar Steinmaur om enkele UCI-punten te sprokkelen. Die puntjes moeten Emiel in de volgende wedstrijden een betere plaats in de startvolgorde bezorgen. Opdracht volbracht daar in Zwitserland. En hoe!

Steinmaur is een miniscuul gehucht van waaruit je de opstijgende en landende vliegtuigen op de luchthaven van Zürich ziet. Bij momenten een stralende zonnetje én geen regen. De organisatie had er een mooie weidecross uitgetekend. Goed om zien dat het crossen in Zwitserland leeft want in de amateurreeksen was het plezier troef. Heel coronaproof georganiseerd trouwens met zones in kleurcodes. En, de Zwitsers zijn natuurlijk erg gedisciplineerd.

Maar goed, de wedstrijd nu. Emiel werd andermaal helemaal achterin het deelnemersveld afgeroepen, na hem mochten nog zes renners de startbox in. Maar op de licht hellende startstrook schoot hij als een raket naar voor om aan de materiaalpost als elfde voorbij te komen. De posities voorin lagen een ronde verder vast met een groepje van een man of tien met daarin de betere renners én Emiel. Voorin voerde zijn ploegmaat Kevin Kühn de forcing, Anton Ferdinande, Dieter Vanthourenhout, Loris Rouiller en Timon Ruegg. Ook in dat spoor, Emiel, Julian Simons, Arno Vandenbroeck, Matteo Vercher en Joris Ryf. Kort daarachter volgde nog een groepje. Maar onder impuls van Kühn brak het voorin, Emiel sloot aan bij zijn ploegmaat en de Zwitsers Rouiller en Ruegg en de Belgen Vanthourenhout en Ferdinande. Daarachter viel een kloofje. Emiel moest even lossen, maar knokte zich terug. Maar toen Kühn opnieuw doortrok moest hij lossen. De vijf vogels waren gaan vliegen en Emiel reed solo op de zesde stek. Hij moest binnenkomen door problemen met het zadel maar hield afstand op een jagende drietal met Simons, Vandenbroeck en Vercher.

Emiel zou uiteindelijk drie kwart van de wedstrijd solo rijden tussen beide groepen in. Simons kwam nog sterk opzetten, maar Emiel hield stand en naderde zowaar nog fors op Ruegg, de nummer 22 op de wereldranglijst, die voorin moest lossen.

In de spurt ontbond Kühn zijn duivels om makkelijk te winnen, voor zijn landgenoot Rouiller en beide Belgen. Emiel werd knap zesde op 49 seconden en verloor dus amper 7 seconden per ronde op de koplopers!

In alle geval de eerste 8 UCI-punten zijn binnen. Hopelijk volgen er binnenkort nog enkele. Voor het Tormans CX team was het een mooi weekend met winst voor Kühn en Theo Thomas in een regionale wedstrijd in Frankrijk, een vierde plaats voor Corné Van Kessel in Gieten en een zesde voor Emiel in Steinmaur.

Van de wedstrijd in Zwitserland onthouden we verder ook vooral dat sporten met publiek ondanks corona kan. Met maatregelen uiteraard, maar ook en vooral dankzij de discipline van sporters, begeleiders en publiek!

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?