Geen ongeluksgetal

13 was vandaag geen ongeluksgetal. Wel de plaats in de uitslag voor Emiel in de B-minecross in Beringen. Eerlijk waar, we hebben ons vandaag een paar keer de ogen moeten uitwrijven.

Omwille van de prachtige locatie natuurlijk, maar ook omwille van de voorbeeldige organisatie van de cross en binnen het team. Ook omdat het echt wel lastig was, maar dan moest het beste nog komen met een schitterende prestatie.

Dankzij de puntjes vergaard in Steinmaur kon Emiel zowat halverwege het pak van 66 renners starten. Hij schoof op bij de start, maar inhalen was moeilijk daar op de mijnterrill en was al zeker in de afdalingen zo goed als onmogelijk. Emiel schoof beetje bij beetje op en dook de top 20 binnen. Voorin was het Toon Aerts die zijn duivels ontbond en op een indrukwekkende wijze naar de zege soleerde. Lars Van der Haar kwam terug opschuiven, Thibau Nys dook de top tien binnen. Maar de posities zouden nog grondig wijzigen. Emiel schoof op naar plaats 17, dan 16… Tom Meeusen verloor plaatsen door een lekke band. Ook Thibau Nys werd daardoor achteruit geslagen. Emiel, met in zijn spoor Joran Wyseure en Pim Ronhaar sloot aan bij Nys. Maar één voor één schudde Emiel zijn kompanen uit het wiel om finaal als dertiende te eindigen. Daarmee werd hij vierde belofte na Thomas Mein,Ryan Kamp en Jelle Camps. Geloof ons, je kunt in slechter gezelschap vertoeven als het om crossen gaat.

Een schitterende dag werd het ook voor het team Tormans CX dat onder het toeziend oog van sponsor Jan Tormans met Thomas Mein, Corné Van Kessel en Quinten Hermans drie toptienplaatsen pakte!

Op naar de volgende!

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?