Het zat niet mee vandaag voor Emiel, daar op de Citadel van Namen. Een loodzwaar parcours, iets voor mannen met veel power in de benen. Iets te zwaar (nog) voor Emiel die bovendien zijn deel van de pech moest incasseren.

Foutjes werden niet vergeven, daar in Namen. Maar het was een Fransman die Emiel halverwege de eerste ronde onderuit kegelde. hij was nochtans goed gestart, als tweede Belg weg, 12de bij de eerste doortocht aan de materiaalpost. Maar voor de tweede doortocht was het wachten, en wachten, en wachten, tot hij eindelijk verscheen. Samen met een drietal andere renners onderuit gekegeld en compleet uit het ritme. Zowat 38 ste zat hij toen…. Meer pech in de tweede ronde toen de ketting er af ging en opnieuw kostbare tijd verloren ging. Daarna zette Emiel nog een forse remonte in, maar halverwege de laatste ronde was ook bij Emiel het vat af. Hij werd uiteindelijk 19de maar blijft wel 6de in de tussenstand voor de wereldbeker.

Een wereldbeker waarin Thibau Nys (vier op vier!) de eindzege beet heeft. Pech was er ook voor enkele andere Belgen, Jente Michels kwam zwaar ten val, Jetze Van Campenhout had rugpijnen, Mathis Avondts ging ook al onderuit en moest afgevoerd worden. Kortom, een parcours dat slachtoffers eiste. Emiel kwam ongedeerd uit de strijd. Klaar dus voor de volgende, straks in Heusden-Zolder.

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?