Moet er nog modder zijn

De nieuwe omloop in Gavere is loodzwaar. Zwaarder in alle geval dan de vorige edities, zeker als het ook nog eens een grote modderpoel wordt. Maar je hoorde bij de renners niet echt veel gemopper, want de zo vervloekte scherpe bochten waren er amper.

Wat een race alweer! Het publiek stond rijen dik. Emiel nam een goeie start en kwam de eerste keer als zesde voorbij aan de materiaalpost. daar was het glibberen en glijden en plaatsnemen in de wachtrij voor de afspuitstand. Zowat iedereen wisselde bij elke passage aan de materiaalpost…Het gedrum was ongezien.

Voorin lag het al snel in een plooi met van der Poel die aan de boom schudde, Van Aert leverde een titanenstrijd in de achtervolging en hield er de spanning in. Een paar keer had de Belgische Kampioen de Nederlander binnen bereik, maar die kraakte niet. Daarachter Tom Pidcock. Het publiek genoot en joeg de volumemeter de hoogte in. Emiel streed daarachter maar viel al snel op z’n plaats, raakte even verwikkeld in de strijd voor plaats elf met Jens Adams maar liet die in de slotronde achter.

Elfde in een wereldbeker met de grote drie aan de start…En dat in een loodzware cross die ongetwijfeld in de top tien komt te staan van de zwaarste crossen uit het laatste decennium.

Op naar de volgende, woensdag in Diegem!

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?