Naar Italië

Het gaat hard dit seizoen voor Emiel. De ‘eerste keren’ volgen elkaar in sneltempo op. Klimkoersen, een wedstrijd uit de Nederlandse Topcompetitie, een interclub. En nu een eerste rittenwedstrijd en kennismaking met het hooggebergte.

Komend weekend zal Emiel deelnemen aan de Giro della Valle d’Aosta, één van de zwaarste rittenkoersen voor beloften. Vorig jaar werd de wedstrijd omwille van de coronamaatregelen niet georganiseerd. Maar in 2019 won Mauri Vansevenant er nog en werd Ide Schelling, nog zo’n voorjaarsrevelatie, er achtste. Ook Ilan Van Wilder en Andrea Baglioli maakten er dat jaar goede sier.

Acrog Balen reist af met Joran Wyseure, Arne Baers, Zak Coleman, Robin Orins en Emiel.

Dit jaar wordt de wedstrijd ingekort van vijf naar drie ritten, maar wat de renners er voor de wielen krijgen is daarom niet minder zwaar. Voor Emiel wordt het een eerste rittenwedstrijd en een allereerste kennismaking met het hooggebergte. Want, geloof het of niet, hij reed nog niet eerder een col op.

En daarvan zijn er straks genoeg, zowel in de eerste rit (110 km), als in de tweede (158 km met aankomst bergop) en de derde rit (149 km met ook al een aankomst bergop). De conditie is er, maar we zijn er vooral om te leren. Om opeenvolging van wedstrijddagen en hoogtemeters te verteren. In de wetenschap dat niets moet, alles mag en dat de finish halen sowieso een prestatie op zich zal zijn.

Voor de liefhebbers is er meer terug te vinden over deze wedstrijd via deze link; https://www.girovalledaosta.it .

Uitslagen en startlijsten zijn terug te vinden via deze link: https://www.procyclingstats.com/

Maar uiteraard kunnen jullie ook op onze eigen website en facebookpagina terecht voor een regelmatige update. De eerste rit wordt vrijdag betwist, op zaterdag volgt de koninginnenrit en zondag de apotheose.

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?