Geen ereplaatsen in Middelkerke en Hulst. We, en niet in het minst Emiel zelf, hadden het graag anders gewild. Maar op is op.

In Middelkerke zat het niet echt mee, Emiel nam nog een goede start en leek mee te gaan strijden voor de podiumplaatsen. Maar hij schuddebolde aan de materiaalpost en verloor terrein. Zeker toen hij nog eens een halve ronde moest afwerken op een leegloper en halfweg koers ook nog eens af moest rekenen met krampen. Meer dan een achtste plaats zat er niet in.

We hoopten nog dat het zondag in Hulst wat beter zou zijn, maar op de rollen bleek dat Emiel de benen niet had. De start was niet denderend en ook hier viel hij in de loop van de wedstrijd terug om finaal als 11de te finishen.

Zoveel is duidelijk na afgelopen weekend: vooral mentaal is het op. Daarmee zit het seizoen er op. Zeker, de epiloog had wat leuker kunnen zijn, maar het seizoen zelf is meer dan geslaagd. Alle objectieven die we bij de start van het seizoen gesteld hadden zijn behaald: een paar crossen winnen, alle wereldbekers, EK en BK rijden en een medaille pakken. Wat dat laatste betreft zijn het er zelfs twee: brons op BK en WK. Emiel zal het seizoen afsluiten als 4de in de eindstand van de wereldbeker en 4de op de UCI-ranking. Kortom, veel beter kan eigenlijk niet.

Een groot woord van dank aan Andy voor de steun in de materiaalpost dit seizoen, en ook aan nonkel Piet en iedereen die binnen de fanclub een steentje bijdroeg. Een bedankje ook voor de andere juniores en de prima sfeer tijdens de wedstrijden en in de materiaalpost. Merci ook aan de ploegmaats van Keukens Buysse, voor sfeer en gezelligheid altijd goed voor een dikke tien.

Emiel bouwt nu langzaam af, neemt dan een paar weken rust en dan begint de opbouw naar het volgende wegseizoen. Het laatste als junior en ook het laatste in de kleuren van CT Keukens Buysse!

PS noteer alvast 27 en 28 maart in de agenda. Details over het eetfestijn volgen later deze week!

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?