Eén foutje van Emiel was voldoende voor wereldkampioen Joran Wyseure om naar de zege te grijpen in het Koksijdse zand. Emiel moest genoegen nemen met de tweede stek na een beresterke wedstrijd.

Het parcours in Koksijde is loodzwaar, amper recuperatiezones. Iets voor sterke beren. Emiel was goed weg, samen met de Nederlander Del Grosso. In hun spoor een viertal met Wyseure, Michels, Haverdings en Witse Meeussen.

De zes kwamen samen en in de tweede van de zes af te leggen rondes waren het Joran, Emiel en Witse die een kloofje sloegen. Meeussen moest even later wat terrein prijsgeven en het leek een tweestrijd te zullen worden tussen de Wereld- en de Europese Kampioen. Maar het Koksijdse zand vergeeft niet… Emiel maakte één foutje en Joran sloeg een kloof. Emiel leek nog even terug te komen, maar kreeg het kloofje niet snel genoeg gedicht. Joran verzwakte niet en won meer dan verdiend. Emiel stelde z’n tweede plek veilig. Witse Meeussen zou derde worden.

Even rust nu en zondag opnieuw full speed, dit keer voor de wereldbeker in Zonhoven!

PS: de bus naar het BK in Lokeren is volzet, maar inschrijven voor de bus naar het WK in Hoogerheide kan vanaf nu opnieuw via onze website. Wie inschrijft krijgt zijn toegangsticket alvast met korting en moet niet vrezen voor parkeerproblemen in Hoogerheide.

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?