Stap voor stap

Wat een spannende strijd werd het daar in Dublin bij de beloften. Was het verschil in Troyes nog groot, in Dublin legde Emiel de leider in de wereldbeker, Tibor del Grosso het vuur aan de schenen. Een mindere passage in de zandbak maakte wellicht het verschil.

Voor de wedstrijd van de beloften bleef het nog droog in Dublin, maar het slijk en de grasresten koekten aan en maakten het extra zwaar. Emiel kende een goeie start en wist zich al snel samen met Tibor del Grosso af te scheiden van de rest. In de tweede helft van het parcours schudde Del Grosso al in de eerste ronde aan de boom. Emiel moest een kloofje laten, maar kwam weer aansluiten en ging zowaar zelfs op en over de Nederlander. Die knokte zich terug en nam opnieuw wat afstand. Uit de achtergrond keerde ondertussen Jente Michels terug, hij sloot aan bij Emiel maar Emiel liet Jente al snel opnieuw ter plaatse. Het werd een spannende strijd. Del Grosso met een tiental seconden bonus, daarachter Emiel met op zijn beurt een tiental seconden bonus op Jente.

Het bleef knokken en Emiel zette de Nederlander tot in de slotronde onder druk. Uiteindelijk bleef het kloofje beperkt tot 13 seconden. Een sterke prestatie van Emiel die de voorbije weken toch stappen vooruit heeft gezet en alleen nog een paar procentjes tekort komt om de hoogste trap op het podium te mogen ambiëren.

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?