24ste in Betekom

Het is een eindje rijden, maar wie dezer dagen wil koersen moet er wat voor over hebben. Tropische hitte, maar het regent wel. Afgelastingen dan. En dus trokken we zaterdag naar het Vlaams-Brabantse Betekom.

141 renners, 36 graden op de thermometer. En aan de start een resem veldrijders met o.m. Ward Huybs, Thibau Nys, Yorben Lauryssen, Jetze Van Campenhout, Jente Michels en nog een handvol anderen. Tijd om een beetje bij te praten tijdens de warming-up, maar van zodra de vlag naar beneden ging was het koersen geblazen. Achteraan stond de deur op en en uiteindelijk zouden maar 69 renners de finish halen….

Emiel probeerde het een keertje alleen, een keertje met twee of drie man, met een vijftal… Maar de goede vlucht met een voldoende sterk aantal renners kwam niet tot stand. In de slotronde was er nog een uitval van Jente Michels, maar ook hij werd gegrepen. Massaspurt dus, gewonnen door Robin Orins… Emiel hield zich wijselijk gedeisd en finishte na alweer een ijzersterke race als 24 ste.

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?