Wegseizoen afgesloten

Emiel heeft vorige week zijn wegseizoen afgesloten op het circuit van Zolder. En ook daar toonde hij zich meermaals in een wedstrijd die beslist werd in een massaspurt. Op de teller: 46km/uur gemiddeld…

Van een normaal wegseizoen is in deze coronatijden geen sprake. Voor Emiel kwam daar een flinke dosis pech bovenop. Mechanische pech in de eerste wedstrijd, een valpartij in de tweede, een lekke band in de derde… De vier wedstrijden daarna ging het wel goed. Emiel toonde dat het met de vorm meer dan goed zat, maar mengde zich wijselijk niet in de massaspurt die meestal volgde.

Het is voorlopig koffiedik kijken wat het veldritseizoen brengt. Een aantal wedstrijden lijkt wel, in een weliswaar aangepaste vorm, te zullen doorgaan. Maar een derde coronagolf zou nog wel eens roet in het eten kunnen gooien.

September is bedoeld om te wennen aan de fietsen en het cyclocrossgevoel terug te krijgen. Tussendoor staan er ongetwijfeld ook wat teamactiviteiten op de kalender.

Hervatten doen we, als alles goed gaat, wellicht eind september in Lokeren, gevolgd door Kruibeke om zo toe te werken naar de eerste U23-wedstrijd van het seizoen.

Slecht nieuws voor de supporters: de eerste crosswedstrijden worden wellicht wedstrijden zonder of met een heel beperkt publiek.

Maar de komende weken houden we jullie via deze pagina op de hoogte van het reilen en zeilen in cx-land!

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?