Weinig hoogtemeters vandaag. Tenminste volgens het roadboek. Maar de aankomst was er eentje die kon tellen. Een klim naar het marktplein van Chataudun met een strook van 15 tot 20 procent en een lange uitloper. Emiel finishte in de groep als 20ste, op 6 seconden van de winnaar.

Wat een wondermooie streek is het hier. Met kleine, lieflijke dorpjes en stadjes die historie uitademen. Chateaudun is er zo eentje. Maar voor we daar finishten was het koers.

Die begon met een vroege vlucht van 24 waaronder Toon Vandebosch. Emiel roerde zich in de achtergrond, maar er was amper steun. De vluchters liepen uit maar werden voor één van de weinige klimmetjes van de dag opnieuw gegrepen. Vandebosch posteerde zich daar opnieuw voorin, ook Mees Hendrikx sloot aan en er ontstond een kopgroep van 17. De race leek gereden, zeker toen de 17 in de finale uitliepen. Twee rondjes in Chateaudun met evenveel keer die even lastige klim. Bij de eerste doortocht bedroeg de bonus 20 seconden, maar in de laatste vier kilometer liep die uit tot 50 seconden….

Toch viel het peloton de vluchters nog op de nek. Emiel wurmde zich naar de 20 ste stek, Toon Vandebosch werd vierde en pakt de bergtrui.

Morgen starten we in een al even mooi dorpje voor rit twee.

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?