Andermaal knap

Emiel heeft in de Orlen Nations Cup andermaal zijn potentieel als ronderenner getoond. Hij komt naar huis met twee podiumplaatsen en sluit de ronde af als vijfde in het eindklassement.

De ronde door Slovakije, Tsjechië en Polen is een landenwedstrijd. Emiel en Robin Orins waren de speerpunten van een Belgisch team met verder ook Michels, Dockx, Van Petegem en Debruyne. Een Belgisch team onder leiding van Sven Vanthourenhout dat trouwens ook het landenklassement wist te winnen.

In de eerste etappe haalde één van de vroege vluchters het. Emiel finishte als zesde maar verloor door een val vlak voor hem in de laatste lijn nog vier secondjes op de Brit Brennan die ook nog eens vier seconden bonificatie pakte. In het eindklassement zou Emiel enkele dagen later in dezelfde tijd finishen als Brennan…die algemeen vierde wordt.

Rit 2 was er eentje met een aankomst bergop, de Fransen Rondel en Brieuc werden één en twee, Emiel finishte als derde op 14 secondjes.

Rit 3 was er eentje in barre omstandigheden. Amper vijf graden en regen… Emiel kwam in die rit zwaar ten val maar keerde toch terug in een select groepje dat spurtte voor de zege.

In rit 4 waren het opnieuw de aanvallers die het haalden, Brennan sprokkelde opnieuw vier boniseconden. Emiel finishte in de groep.

Voor rit 5 begon Emiel met een bang hartje, wat last van keelpijn en ook de gevolgen van de val zullen nog opgespeeld hebben. En dat in wat algemeen als de zwaarste rit van de vijfdaagse beschouwd werd, andermaal met een aankomst bergop. Maar in de race was van het wat mindere gevoel amper iets te merken. Emiel knokte voor wat hij waard is en de Belgen acteerden voorbeeldig als team. De Kazak Dostiyev plaatste een late aanval en hield aan de streep drie seconden over op de Luxemburger Wallenborn en een aanstormend groepje. Daar was het Emiel die zou finishen op 9 secondjes van de winnaar…

In het algemeen klassement finisht hij als vijfde in dezelfde tijd als Brennan en op amper 2 seconden van de tweede en derde plaats: Brieuc en Wallenborn die ook al in dezelfde tijd finishen…

Om maar te zeggen dat het spannend was en dat de Ronde uiteindelijk voor een groot deel beslist is door de boniseconden die onderweg of aan de finish gesprokkeld werden.

Maar laat dat geen afbreuk doen aan de zege van Rondel die de komende drie jaar op Protour-niveau rijdt voor Tudor en niet alleen een straffe coureur, maar ook een verdiende winnaar is.

Robin Orins werd achtste in het algemeen klassement, Aaron Dockx negende! Knap van de Belgen!

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?