Andermaal podium

Emiel werd vandaag knap derde in de wereldbekerwedstrijd in het Franse Bésançon. Na een lastige trainingsweek is dat een knap resultaat. De wedstrijd werd gewonnen door de Nederlander Del Grosso.

Emiel heeft er een zware trainingsveertiendaagse opzitten. Tussendoor werd hij twee keer knap derde in de wereldbeker: in Benidorm eerst en nu dus in Besançon.

Het zonnetje scheen daar in Frankrijk, maar het was wel koud. Een droge omloop en andermaal een erg snelle wedstrijd. In het parcours twee stroken waar je het verschil kon maken. Maar: net niet lang genoeg en net niet lastig genoeg. Toch kwam er snel afscheiding. Eerst een groepje van een man of acht dat stelselmatig uitdunde tot Del Grosso, Meeussen, Emiel, Joran Wyseure en de Zwitser Lillo overbleven. Emiel imponeerde op de trappen en het oplopend stuk en leek de wedstrijd te controleren. Hij schudde een paar keer aan d boom, Del Grosso en Meeussen hielden stand.

Emiel had voordien al een gaatje dichtgereden op de Nederlander, maar kende in de finale pech. Eerst zag hij een aanval gecounterd door een haperende ketting, en bij de laatste passage aan de materiaalpost maakte hij een zeldzaam foutje. Hij moest uit de pedalen en kreeg in het snelle slot het gaatje op Meeussen en Del Grosso niet meer dicht.

Het is wachten tot de stukjes van de puzzel in elkaar vallen voor Emiel. Maar net zoals vorig weekend in Benidorm maakte hij ook dit keer een uitstekende indruk!

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?