Zaterdag is het zover: het WK in het Nederlandse Hoogerheide! We zijn een klein beetje overrompeld door het succes van onze bustrip. Want naast de vele supporters die met eigen vervoer afreizen stappen zo’n 150 mensen mee de bus(sen) op.

Emiel reisde donderdagmorgen al af naar Hoogerheide waar hij samen met de Belgische selectie de titelstrijd kan voorbereiden. De laatste weken in de opbouw naar dat WK waren zonder meer goed voor het vertrouwen. Een knappe 9de stek op het BK, ondanks een dikke portie pech. En verder temidden van twee zware trainingsweken twee derde plaatsen in de wereldbekers van Benidorm en Besançon.

Het zorgde er alvast voor dat Emiel vertrouwen kon tanken, want ook in de laatste wereldbekers zat er meer in. Het is gewoon wachten tot alles op z’n plaats valt. De favoriet voor dit WK is duidelijk: hij heet Thibau Nys. Maar Joran Wyseure zal er op gebrand zijn een titel te verdedigen. Verder is er nog een andere laatstejaars: Witse Meeussen. En uit het buitenland komen Haverdings, Del Grosso en de op een kampioenschap altijd sterke Dario Lillo. Ook de Fransman Lelandais zal gepiekt hebben naar dit WK en in de laatste wedstrijden wist ook de Amerikaan Strohmeyer ons aangenaam te verrassen.

Om maar aan te geven dat het zeker geen gelopen wedstrijd wordt, temeer daar Emiel zijn ontgoocheling van het vorige WK zal willen doorspoelen en in het verleden getoond heeft dat hij er op een kampioenschap altijd staat. Goud op het meest recente EK, zilver op het WK daarvoor en goud op zijn laatste BK bij de beloften. Het staat maar mooi te blinken op een palmares en het moet onze jonge Adegemnaar het vertrouwen geven om zaterdag mee te strijden.

Aan de supporters alvast de warme oproep om voor Emiel en niet tegen andere renners te supporteren. Emiel zelf draagt sportiviteit hoog in het vaandel.

Ook de oproep aan de mensen die meereizen met de bus om te parkeren aan Den Hogen Pad of zich voor de deur van ’t Lapperken af te laten zetten. Daar bouwen we na afloop hoedanook een feestje!

En tot slot geven we mee dat men vanaf nu ook kan inschrijven voor het eetfestijn via deze website én dat Emiel volgende week van de partij zal zijn in eigen gemeente voor de Augustijn Parkcross die kadert in de Maldegemse wielerweek!

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?