Andermaal top 5

Een cross voor jongens met power. Dat was het vandaag in Dendermonde. Emiel nam een flitsende start maar vond daarna het juiste ritme niet. Toch finishte hij knap als vijfde.

Geen publiek in Dendermonde maar wel veel modder. Emiel nam een sterke start en dook als eerste het veld in. In het spoor wereldkampioen Pim Ronhaar. De twee sloegen een kloofje op een pelotonnetje achtervolgers. Maar Emiel moest wat terrein prijs geven. Ronhaar, kort daarachter Cameron Mason en Mees Hendrikx vormden het koptrio. Daarachter een groepje met een aantal Belgen: Emiel, Witse Meeusen, Jente Michels en kort daarachter Gerben Kuypers en Joran Wyseure. Voorin reed Mason naar Ronhaar toe, ook Hendrikx leek te zullen aansluiten. Witse Meeusen sloeg daarachter een kloofje maar werd opnieuw bijgebeend. Daarna probeerde Jente Michels het, Joran Wyseure kwam aansluiten.

De top drie lag vast maar de strijd voor de vierde plaats werd een Belgisch onderonsje. Emiel sleurde op kop, maar de andere Belgen kwamen opnieuw aansluiten. In de slotronde sloeg Joran een klein kloofje, Emiel drong nog aan maar Joran perste er een laatste spurtje uit om de vierde plaats veilig te stellen. Daarachter Emiel, op korte afstand gevolgd door Jente Michels. Meeusen en Kuypers volgden, daarachter kwam de Europees Kampioen, Ryan Kamp.

Emiel blijft dus zowat de kampioen van de regelmaat en klokt in de tussenstand voor de wereldbeker af op plek vier. Vandaag miste hij wat power en het supergevoel om een eerste podium te pakken. Maar er komen nog kansen.

Op naar de volgende, straks in Loenhout!

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?