Het was strijd in de laatste ronde van de tweede rit uit de Alpes Isére Tour. Maar de rit kende het te verwachten slot: een massaspurt. Die werd gewonnen door Noa Isidore. Aaron Dockx werd mooi derde. Emiel finishte moeite- en risicoloos in de buik van het peloton.

De wedstrijd werd gekenmerkt door een vroege vlucht met Truls Nordhagen, Gabriël Fede en Yaël Joalland. De drie liepen nooit ver uit, Nordhagen probeerde zijn maats nog af te schudden, maar ze keerden terug. In de slotrondes kwam ook het peloton terug, op 4 kilometer ging ook Emil Herzog, maar het peloton hield de vluchter in het vizier.

In een nerveuze finale waren er nog wat uitvalspogingen, Emiel zat attent voorin en glipte mee waar nodig. Maar de afscheiding kwam er niet.

In de spurt die licht bergaf liep haalde Noa Isidore het. Emiel finishte probleemloos en ondervond amper hinder van zijn gehavende knie.

morgen is er andermaal een overgangsetappe, tussen Saint-Exupéry en Colombier-Saugnieu. Goed voor 174 kilometer en 1264 hoogtemeters met onderweg de Col de Bel Air en de Côte de Grenay als kuitenbijters, ook de laatste kilometers lopen licht bergop, met daarna een korte afdaling.

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?