Emiel zal morgen een knopje om moeten omdraaien. Hij finishte vandaag op 55 seconden van de winnaar. En dat was niet omdat hij niet de beste benen had. integendeel.

Een nerveuze eerste rit werd het daar. met veel uitvalspogingen en aanvankelijk een groepje van een man of tien dat voorop geraakte. Van de tien bleven er met onder meer Michael Boros, Pepijn Reinderink, Joshua Golliker en Nicolas Eg nog zes over. De zes liepen tot meer dan twee minuten uit, maar in een hectische finale kwam het peloton nog fors opzetten. De zes bleven buiten schot met een bonus van amper 5 seconden, Jordan Habets won, voor Michael Boros en Pepijn Reinderink.

In de hectiek van de finale was er ook een valpartij, amper vijf kilometer voor de finish. Terwijl het peloton de buitenzijde van een bocht nam, ging een renner van Metec Solar Watt aan de binnenzijde, om bij het uitkomen van de bocht onderuit te schuiven en vol op enkele renners, waaronder Emiel te knallen. Emiel blesseerde zich, gelukkig zonder veel erg, aan de knie, maar ook de ketting ging er af en finaal zou hij 55 seconden verliezen op de latere winnaar.

Een opdoffer voor Emiel die zijn klassementsambities meteen een knauw ziet krijgen. Maar geloof ons, er gaat in deze vijfdaagse nog met minuten gesmeten worden, zeker in de laatste twee ritten.

Positief is dat het gevoel bij Emiel goed zit, want op de laatste klim toen de boel ook even uiteen spatte zat hij moeiteloos voorin een klein groepje.

Op naar morgen, voor rit twee, van Saint André le Gaz naar Four, 144 kilometer met meer dan 2000 hoogtemeters, maar anderzijds een nagenoeg vlakke finale.

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?