Naar de Auvergne

Emiel is afgereisd naar de Auvergne. Daar start woensdag in Charvieux-Chavagneux de Alpes-Isére Tour. Een vijfdaagse rittenwedstrijd waarin Emiel vorig jaar lange tijd uitzicht had op de top tien van het eindklassement.

De vijfdaagse rittenwedstrijd kent dit jaar een relatief ‘rustig’ begin, maar de twee laatste ritten zijn ritten met meer dan 3100 hoogtemeters op zaterdag en meer dan 4800 hoogtemeters op zondag. Kortom, het verschil zal gemaakt worden in de laatste twee ritten waarin de rasklimmers hun benen kunnen laten spreken.

Emiel heeft er een goeie voorbereiding op zitten, met vooral afgelopen weekend een beresterke prestatie in de Antwerp Port Epic. Een bewijs dat het wel goed zit met de conditie. Al is wat de renners daar in de Auvergne-Rhône-Alpes voorgeschoteld worden natuurlijk totaal iets anders dan het onverharde en de kasseien van de Port Epic.

Duimen dus voor Emiel die als ploegmakkers Aaron Dockx, Jente Michels, Witse Meeussen, Alex Bogna en de Duitse spurter Henri Uhlig meekrijgt. Die Uhlig won vorig jaar trouwens nog de eerste rit daar.

De laatste 60 kilometer van elke rit worden telkens gestreamd via de website van de organisatie: https://alpesiseretour.com/suivrelacourseenlive/

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?