Bataille!

Een groot gevecht was het, die eerste rit uit de Ronde van Aosta. Emiel eindige als 29 ste, eerste Belg en ongetwijfeld de primus in zijn ‘gewichtsklasse’.. Alweer een straffe prestatie.

We hadden het kunnen weten. Een korte rit. En van bij de start regende het aanvallen. Onder meer de Brit Mason Hollyman roerde de aanvalstrom, de renner van Israel Cycling zou later naar de zege doorstomen. Uiteraard lieten ook de jongens van Groupama FDJ voor wie aanvallen het levensmotto is en de renners uit het team van Axel Merckx zich niet onbetuigd. Van de wedstrijd controleren was met zoveel aanvalsdrift bij zoveel renners geen sprake. Zeker ook al omdat de ploegen hier maar uit vijf renners bestaan.

De vroege vlucht met een vijftal renners liep stelselmatig uit, daarachter een spervuur van demarrages, voorin losten een paar jongens… Emiel wist zich moeiteloos te handhaven in de voorwacht van het peloton en piloteerde na de laatste klim samen met Mees Hendrix de afdaling richting Saint-Gervais Mont Blanc.

Hij finishte als 29ste, eerste Belg dus en voor een aantal jongens die voor een paar weken nog excelleerden in de Baby Giro. Voor hem pluimgewichten en klimmers waar hij met zijn bijna 70 kilogram op de bergen niet kan mee concurreren.

Het laat zich aanzien dat de moordende hitte, de races full gas en het terrein de komende dagen slachtoffers zullen eisen. Start vandaag in Saint-Christophe waar de renners straks ook aankomen.

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?