Beterschap in zicht. Voor Emiel alvast. Maar bij het team waren ze na afloop van de tweede rit ‘not amused’. In één rit verloor de ploeg alle truien. Emiel finishte probleemloos in de buik van het peloton.

Emiel voelde zich voor de start wat beter, maar nog ‘niet 100 procent’. En dat was ook het gevoel na de race. He belette Emiel niet om vroeg in de wedstrijd twee keer punten te sprokkelen voor de bergtrui…

Daarna vormde zich in schuifjes een kopgroep die aangroeide tot een man of 11. Voor Alpecin-Deceuninck schoof Alex Bogna mee en dat zette het team in de tang. Bogna verloor gisteren al veel tijd en kon zelfs bij winst geen greep doen naar de leiderstrui. In het peloton liet men aanvankelijk betijen, de vluchters liepen uit … In de finale leek het even alsof het gat gedicht zou worden, maar voorin bleef het hard gaan en daarachter wilde niemand het laatste gaatje toe rijden. Ook al omdat behoorlijk wat teams al redelijk gehavend zijn….

Emiel eindigde in het peloton dat op 55 seconden eindigde van winnaar Warre Vangheluwe die meteen ook de nieuwe leider wordt. Vrijdag staat rit 3 op het programma en daarachter komen zaterdag en zondag nog een paar stevige brokken.

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?