Andermaal een nerveuze bedoening vandaag in de derde etappe uit de Ronde van Namen. Van bij de start regende het aanvallen. Maar de vluchters werden telkens teruggegrepen. Emiel toonde dat het opnieuw wat beter gaat met hem, hij wist zich zowaar te mengen in een tussenspurt en maakte als gevolg daarvan deel uit van een kopgroep van 21. De samenwerking daar was niet wat ze moest zijn

in de jacht op de vluchters en voorin hadden enkele jongens voldoende redenen om de benen stil te houden. Maar de ‘régroupement’ was niet voor meteen, want de vluchters liepen langzaam uit.

Bij die koplopers testte Michels even de benen op een klim en en de groep werd tot de orde geroepen door het peloton.

Maar even later scheurde het peloton in twee stukken. In de eerste groep van zo’n 70 man waren zowaar ook alle jongens van Alpecin-Deceuninck present. Het bleef aanvallen regenen en ook dat eerste deel van het peloton brak in stukken…

Aan het einde van de eerste van drie lokale rondes vormde zich een kopgroep van zes die even later opgeslokt werd door de voorwacht van het peloton zodat we 34 leiders kregen. Emiel zat in het tweede deel van het peloton, samen met leider Warre Vangheluwe, maar met Belmans, Bogna en Michels maakten drie ploegmakkers deel uit van de leidersgroep.

De ploegmaats van de geletruidrager moesten aan de bak greep zo wat punten voor het bergklassement, maar Emiels ploegmaat trok door en ging solo de laatste ronde van 18 kilometer in. Michels kreeg het gezelschap van enkele andere jongens terwijl het peloton met de gele trui nog wat meer terrein verloor.

Voorin bleven de posities wisselen en bleef het aanvallen regenen. Maar met een finish waarvan de laatste 500 meter oplopend waren was het wachten op een echte puncher om het verschil te maken. Die heette dit keer Thijs Aerts. Frank Van Den Broek wordt de nieuwe leider in het klassement.

Emiel finishte veilig in de rest van het peloton.

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?