De hel van Drenthe

Stoempen. Een ander woord is niet te bedenken voor wat de renners daar in Gieten moesten doen. Het parcours was in één dikke modderbrij herschapen met slechts af en toe een paar stroken die goed berijdbaar waren. In deze eerste wedstrijd van de Superprestige knokte Emiel zich naar een knappe dertiende plaats in een erg sterk deelnemersveld.

Een wedstrijd voor jongens met power. Dat was het daar in Gieten en dat bleek ook met Toon Aerts en Quinten Hermans die lang duelleerden voor de zege. En daarachter sterke beren als Iserbyt, Sweeck, Van der Haar en Ronhaar. Emiel nam een goede start, maar kreeg een tikje halverwege de cross en in de voorlaatste ronde. Maar hij zakte nooit weg uit de top vijftien en wist zich tussen al dat geweld dus goed te handhaven. Zonder de zware cross van daags voordien in Meulebeke zat een top tien plaats er misschien wel in.

Maar goed, Emiel heeft de voorbije wedstrijden aangetoond dat hij aansluit bij de absolute toppers en dat de selectie voor de wereldbekers in de Verenigde Staten meer dan verdiend is.

Dinsdagmorgen reizen we af. Ook vanuit de United States houden we jullie de komende dagen op de hoogte van het reilen en zeilen daarbij Ome Sam.

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?