Debuut in de Hel

Zondag is het voor echt. Emiel maakt zijn debuut in de Hel van het Noorden. Parijs-Roubaix voor beloften wordt dit jaar voor het eerst verreden op dezelfde dag van de elitewedstrijd.

De beloften zullen iets meer dan 164 kilometer afleggen en krijgen 42 kilometer kasseien voorgeschoteld… Een verhouding van zowat 1 op 4. Kortom, het wordt een zware wedstrijd. Starten doen ze zondagmorgen om 11 uur aan le Cateau en Cambrésis, daarna volgen 24 kasseistroken en een aankomst op de piste omstreeks 15 uur. Veel rustmomenten wordt de beloften niet gegund, want een lange aanloop naar de eerste kasseistrook wordt het niet. De wedstrijd is via de kanalen van de organisatie live te volgen via FB en You-tube.

Na PR volgt er nog een drukke maand voor Emiel met de beloftenwedstrijden van Luik-Bastenaken-Luik (13/04) en Gent-Wevelgem (21/04). Eind deze maand volgt dan nog de Ronde van Bretagne.