Ereplaats in Roubaix

Mons-en-Pévèle was voor Emiel de rotstrook van de dag. Uitgerekend daar reed hij lek, reed z’n achterwiel aan stukken en moest met een reservewiel van de neutrale wagen verder. Daarna volgde een kilometerslange achtervolging op de kopgroep die uitgerekend onder impuls van Emiel tot stand gekomen was.

Het gebeurde op strook vijftien, Tilloy-lez-Marchiennes waar Emiel het peloton uiteen ranselde. Er vormde zich een kopgroep van negen man die later zou aangroeien tot een man of twintig. De rest was er aan voor de moeite. Emiel kende pech op de stroken van Mons en Pévèle, lek en achterwiel kapot, het duurde tot het einde van de strook voor hij gedepanneerd werd en met een te smal en te hard geblazen achterwiel terug kon aanzetten. Hij ging op jacht naar de kopgroep, naderde tot op tien seconden en toen ontplofte het voorin. Maar Emiel bleef knokken, raapte een paar gelosten op en sloot aan bij de leiders.

Maar met het nieuwe achterwiel stuiterde het op de kasseien alle kanten op. De volgwagen zat te ver achterop voor een nieuwe wissel en dus was het aanklampen. Op Carrefour de l’Arbre gingen drie jongens weg, de reactie kwam maar niet op gang. De drie spurtten voor de zege, bekroond met winst voor Teutenberg. Emiel lanceerde vijftien seconden later de spurt voor plek vier en strandde op een negende plaats. Een sterk resultaat na een dijk van een wedstrijd!

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?