Derde keer goede keer?

Het zat Emiel niet echt mee op de voorbije Belgische Kampioenschappen. Elke keer reed hij een dijk van een wedstrijd maar kwam er tegenslag om het hoekje loeren. Hopelijk wordt het zaterdag derde keer goede keer.

De parcoursverkenning van woensdagnamiddag viel alvast mee. De cross zal een stukje lastiger zijn dan velen vermoeden. Snel? Misschien. Maar lastig alleszins en zeker meer dan alleen een zandcross. Een pluim alvast voor de organisatie die een stevig en mooi parcours uittekende.

Het vertrouwen is er in alle geval. De voorbije wedstrijden kliefde Emiel als een meester door het zand en vorig jaar reed hij in Antwerpen nog naar een mooie vijfde plaats. Top vijf, dat is wat we ook dit jaar voor ogen hebben, en mits een sterke dag kan er wellicht ook nog iets meer.

Kan. Niet moet. Want Emiel heeft er al een fantastisch jaar opzitten. Met twee zeges in UCI-crossen en verder nog eens vijf podiumplaatsen in evenveel andere UCI-wedstrijden, drie top-tien-noteringen in wereldbekerwedstrijden waaronder één podiumplaats en een negende plaats op het EK in Silvelle moeten we tevreden zijn. Wat er straks bijkomt zijn alleen maar extraatjes in een zo al geslaagd seizoen waarin nog heel wat wedstrijden op de kalender staan.

Thibau Nys is ongetwijfeld de grote favoriet voor zaterdag, maar het zou wel eens een felle strijd kunnen worden tot in de slotfaze. Lennert Belmans kon zich de voorbije weken best handhaven in het spoor van Thibau. Maar ook Emiel liet dit seizoen al zien dat hij in een goeie dag kan meestrijden tot op de streep. Hij was beresterk begin dit seizoen in Eeklo en Vittel, maar later ook in Koksijde, Heusden-Zolder en Diegem. Voor de podiumplaatsen zal moeten gestreden worden tegen Ward Huybs, Yorben Lauryssen, Jente Michels en Jetze Van Campenhout. Zij zijn de jongens die er dit seizoen wat bovenuit steken.

Alvast een woord van dank aan nonkel Piet en Andy voor het vele werk achter de schermen, maar ook aan de vele supporters die elke week opnieuw Emiel komen aanmoedigen. Zaterdag zijn er alvast meer dan 100 die mee reizen met de bus en vele, vele anderen die met eigen vervoer naar Antwerpen-Linkeroever komen. Hopelijk staan we zaterdag met z’n allen te juichen voor het podium. En is dat niet zo, dan zal het wel zijn na een race waarin Emiel zal gestreden hebben tot op de streep.

Voor de thuisblijvers: de wedstrijd is rechtstreeks te volgen op de buis. En na de wedstrijd komen we met de supporters samen in café ’t Lapperke in Adegem!

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?