Domestique

Emiel is op korte tijd aan het uitgroeien tot een gewaardeerd helper. Ook in de GP Vermarc was het even alle hens aan dek. Maar de wedstrijd lag wel snel in een beslissende plooi.

Na goed 50 kilometer was de beslissing gevallen nadat zich een ruime kopgroep vormde waarin zowat alle toonaangevende teams goed vertegenwoordigd waren. Emiel moest vroeg in de wedstrijd aan de bak, samen met Niels Vandeputte. Ploegmaat Gianni Vermeersch zat niet in de vroege vlucht en de twee youngsters plooiden zich dubbel om de koplopers opnieuw binnen bereik te krijgen, waarna Vermeersch samen met enkele anderen de jump maakte.

Voorin fietsten twee groepjes van samen zo’n 36 man en daarachter liet het peloton betijen. De grote groep zou zo een ronde voor het einde uit wedstrijd genomen worden. Geen erg voor de meeste jongens, want bij temperaturen van tegen de 30 graden was het allesbehalve een wandelingetje daar in Rotselaar.

Voorin zorgde Thimo Willems met een late uitval voor de verrassing, hij won, Lennert Van Eetvelt kwam te laat om Willems nog terug te halen. Gianni Vermeersch zou als zesde eindigen.

Dinsdag is het opnieuw koers, dit keer in Ruddervoorde, woensdag staat normaal gezien Puivelde op de kalender.

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?