Straffe kost

Op de biljartvlakke wegen in en rond Ruddervoorde werd er vandaag gekoerst met de gashandel open. Emiel reed een dijk van een wedstrijd en finishte na hard labeur in de buik van een ferm uitgedund peloton.

Slechts 76 (!) van de 175 starters zouden de wedstrijd uitrijden. De achterdeur stond de hele dag wagenwijd open…

Al vrij vroeg in de wedstrijd vormde zich een kopgroep van zeven man. Emiel kletste er in zijn eentje naar toe. het achttal met onder meer Sep Van Marcke, Timothy Dupont, Robbe Gheys en ploegmaat Mees Hendrikx draaide netjes rond. De bonus liep op tot 45 seconden en de vluchters haspelden het eerste wedstrijduur af aan meer dan 47 gemiddeld…

Maar Tarteletto en Lotto Soudal hadden geen mannetje mee voorin en organiseerden de jacht. Ook enkele andere teams staken een mannetje bij en iets voor halfweg werden de vluchters gegrepen.

Vrijwel direct vormde zich een nieuwe kopgroep met Stan De Wulf, Tom De Vriendt, opnieuw Robbe Ghys, Gianni Marchand en enkele buitenlanders. Niemand van Alpecin Fenix en toen de koplopers meer dan een minuut waren uitgelopen moest Emiel opnieuw aan de bak. De jongens van Alpecin reduceerden de voorsprong tot goed 50 seconden, maar voorin draaiden ze goed rond en in de achtervolging was het aantal jongens dat een handje kwam toesteken te beperkt.

Ondertussen moest achteraan de grote groep de ene na de andere renner lossen. Ondanks de geleverde inspanningen hield Emiel probleemloos stand.

Een dijk van een wedstrijd!

Tot slot betuigen we langs deze weg ook ons medeleven aan de familie van Patrick ‘Patje’ De Vogelaere, één van de supporters van het eerste uur van Emiel. Patje sliep afgelopen nacht vredig in. We zullen hem missen.

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?