Opnieuw snel…

Veel jongens die gisteren ook al reden in Ruddervoorde aan de start, vandaag in Puivelde. Na de snelle koers van gisteren was het ook vandaag opnieuw full gas. De wedstrijd werd gereden aan een gemiddelde van net geen 47.

Het peloton hield het tempo van bij het begin strak. Na het vele werk van gisteren mocht Emiel het vandaag wat rustiger aan doen van de ploegleiding. Maar toch schoof hij vroeg mee in een vlucht met onder meer Florian Vermeersch en Tom De Vriendt. Maar de vijf vluchters werden snel gegrepen en ook daarna waren het steeds kleine groepjes die voor het peloton gingen uit fietsen.

De voorsprong bedroeg nooit meer dan 40 seconden. Op goed 35 kilometer van de finish waren het onder meer de jongens van Alpecin die alles samen brachten. Emiel zelf moest van fiets wisselen in de voorlaatste ronde nadat z’n ketting oversloeg. Hij kwam na een felle inhaalrace nog aansluiten voorin en schoof mee naar voor met een omvangrijke groep die even afstand leek te gaan nemen. Toen die gegrepen werd vormde zich een nieuwe kopgroep met Peter Schulting, Charlie Tanfield, Niels De Rooze, Sven Noels, Dimitri Peyskens en Gianni Marchand.

De zes trokken fors door en zouden nog 40 seconden uitlopen in de laatste ronde. Schulting, de Nederlander die gisteren ook in Ruddervoorde al indruk maakte, ging er in de laatste 600 meter van door. Marchand hield de benen stil, de reactie van Tanfield en De Rooze kwam te laat.

Emiel finishte andermaal probleemloos in het peloton.

Tijd om van wat welverdiende rust te genieten, voor de afreis begin volgende week naar de eerste ‘ronde’ van het seizoen in de buurt van de Franse Alpen.

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?