Eerste wereldbeker beloften

Troyes is zondag het toneel voor de eerste wereldbeker beloften. Geen Aardbeiencross dus in Merksplas voor Emiel die in Troyes een mooi parcours voor de wielen krijgt geschoven.

Troyes is een nieuwkomer in het wereldbekercircuit. Op 6 januari 2018 won Steve Chainel er de eerste internationale veldrit. De Fransman die ondertussen afscheid genomen heeft van het wielerpeloton, is vandaag erevoorzitter van de organisatie daar. Ze willen er in Troyes alvast een totaalspektakel van maken met veel randanimatie en muziek.

Vorig jaar was het parcours nog het toneel voor de finale van de Coupe de France, een Frans regelmatigheidscriterium. Op zondag won de Belg Clément Horny er, voor Gerben Kuypers die de wedstrijd op zaterdag had gewonnen. Vorig jaar waren er naar schatting al 7.000 bezoekers, een aantal dat dit weekend wellicht ruim zal overschreden worden, ook al omdat er op zaterdag een resem jeugdwedstrijden georganiseerd worden.

De beelden van de voorbije edities laten een mooie omloop zien. Een trappenpartij ontbreekt niet, de balkjes liggen in de laatste lijn naar de finish en daartussen een golvend parcours met enkele steile bulten maar vooral ook bijna overal een mooie brede omloop waar inhalen in principe moet lukken. Niet dat het veel uitmaakt, als beste belofte op de UCI-ranking start Emiel zondag sowieso op de eerste rij.

Nog op de deelnemerslijst uiteraard Europees Kampioen Jente Michels, maar ook Tibor del Grosso maakt zijn rentree in het veld. En bij de Fransen kijken we uiteraard naar Remi Lelandais. Nieuw in het deelnemersveld zijn de Amerikanen met onder meer Andrew Strohmeyer. België vaardigt naast Jente en Emiel ook Victor Van De Putte, Ward Huybs, Aaron Dockx en Yorben Lauryssen af. Zes startplekjes dus en dat kunnen er voor de volgende wedstrijd in het Ierse Dublin zeven worden op voorwaarde dat een Belg zondag de wedstrijd wint.

Nog opvallend: de Franse organisatoren maken de toegang tot het evenement zondag helemaal gratis. En één van de eregasten zondag is vijfvoudig Tourwinnaar Bernard Hinault. Net als David Gaudu, tweevoudig winnaar van de Ronde van Spanje.

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?