Epiloog in het ziekenhuis

Een tweede plaats vandaag in Kortrijk. En toch was het geen al te beste dag voor Emiel. Een dag waarvan de epiloog geschreven werd in het UZ in Gent.

Emiel voelde vandaag al snel dat hij niet de beste benen had. Toch nam hij samen met Thibau Nys een snelle start. De twee zonderden zich af. Nys sloeg een kloofje, maar Emiel sloot opnieuw aan. Toch moest hij Nys later in één van de moeilijke passages opnieuw laten gaan. Er kwam een gaatje van een twintigtal seconden. De twee bleven binnen die marge tot Emiel iets over halfweg zwaar ten val kwam. Hij knokte en ploeterde verder maar het bloed droop uit zijn gehavende been. Desondanks wist hij zijn tweede plaats veilig te stellen. Tiende zege voor Thibau, Emiel en Viktor Vandeputte verder op het podium en ploegmaat Renzo Geurs als vierde in de eerste editie van de City cross in Kortrijk. Een snelle wedstrijd leek het te worden, met grote stukken weg, maar de wedstrijd was uiteindelijk veel zwaarder dan verwacht.

Na afloop mochten we met Emiel in het UZ langs waar hij net onder de knie gehecht werd aan een gapende wonde. Pees en gewricht gelukkig net niet geraakt zodat hij er wellicht met enige rust van af komt. Met de examens in aantocht is dat misschien ook welkome rust!

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?