Net geen podium

De beste man in koers was hij vandaag misschien niet. Maar veel zal het niet gescheeld hebben. Hij pinkte een traantje weg van ontgoocheling na de race in Koksijde. Want met een vierde plek val je net naast het podium…

De voorbije weken ontbrak er misschien een klein beetje grinta, maar misschien nog meer geloof in eigen kunnen. Die grinta en dat geloof waren er in Koksijde wel. Emiel begon sterk en nestelde zich op de zevende stek, voorin was het Jetze Van Campenhout die sterk begon, even later leek Thibau Nys een klein kloofje te kunnen slaan. Maar alles kwam opnieuw samen, met een tiental eerst gingen ze aan de haal. De Belgen, met verder ook Dario Lillo, Tibor del Grosso, Marco Brenner en de Fransman Lelandais. Eén voor één vielen ze af tot er uiteindelijk vijf Belgen voorin bleven: Nys, Belmans, Huybs, Michels en Emiel. Het was Emiel die de sterkste indruk liet en indruk maakte bij de passages in het zand. Van bij halfweg koers nam hij het commando over en tot twee keer toe leek hij een kloofje te slaan. Michels dichtte het gaatje en in de slotronde kende Emiel zijn wellicht slechtste passage in het zand van de hele wedstrijd. Nys nam over en sloeg in de finale een klein kloofje, Emiel spurtte nog met Michels, Belmans en Huybs maar kwam een half wiel te kort voor een meer dan verdiende podiumplek. Vijf Belgen op de eerste vijf plaatsen! Een ongekende prestatie die ook bondscoach Sven Vanthourenhout met grote trots vervulde.

Derde wereldbekerzege ook voor Thibau Nys die op weg is naar de eindzege, in de tussenstand springt Emiel naar de vierde rang.

Een grote bedankt aan de vele tientallen supporters die hetzij met eigen vervoer, hetzij mee op de bus reisden. Bedankt voor de steun en de vele aanmoedigingen.

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?