Ereplaats in Wingene

De premiéres volgen elkaar in sneltempo op. Een wedstrijd voor de Nederlandse topcompetitie vorig weekend, een eerste interclub dit weekend. Tussendoor twee klimkoersen. In Wingene redende het oude wijven, maar de renners hielden zich niet in.

Een eerste wedstrijduur aan een gemiddelde van meer dan 45. Behoorlijk wat renners uit het deelnemersveld van 175 hapten naar adem. Emiel reed attent voorin mee. De regen gutste bij bakken naar beneden, maar het overtal aan valpartijen bleef gelukkig uit. In de tweede wedstrijdhelft vormde zich een kopgroep van een renner of tien. Zonder jongens van Acrog Tormans. En dus moest Emiel samen met enkele ploegmaats aan de bak. Onder impuls van Emiel en onder meer Tom Vermeer sloot het peloton opnieuw aan. In de finale probeerde Emiel het een keer alleen, maar de vlucht hield niet lang stand.

Het peloton maakte zich op voor de massaspurt en daarin posteerde Emiel zich in de voorste gelederen. De ketting schakelde niet op de elf, maar desondanks spurtte hij naar de 18de plaats.

De sprinttrein van Lotto domineerde met Van de Paar op één, Vito Braet op twee en Milan Freitin op drie. Drie Lotto’s op het podium. Jelle Vermoote werd knap achtste en eerste Acrog-Tormans-boy. Emiel werd knap 18de in een uitgedunde groep van 92 renners.

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?