Final countdown

Het is aftellen naar het einde van het seizoen. Op de kalender staan nog drie afspraken: Hoogerheide, Tabor en Maldegem. De thuiswedstrijd is de laatste van een zo al geslaagd seizoen.

Emiel keerde vrijdag terug van de trainingsstage in Spanje. Van het zonnige Spanje gaat het zondag naar het kille Hoogerheide. Daar wordt de laatste wereldbekerwedstrijd van het seizoen betwist. Een historische wedstrijd, want de 250ste wereldbekermanche.

Bij winst is Emiel zeker van de eindzege in het wereldbekerklassement, lukt dat niet, dan gaat die eindzege naar Tibor del Grosso. Maar eigenlijk maakt dat allemaal niet zoveel uit. Het belangrijkste is een goeie wedstrijd te rijden en vervolgens met een goed gevoel de week ingaan richting Tabor.

Dat het goed zit met de conditie en de vorm toonde Emiel vorig weekend al in Benidorm waar hij, op een parcours dat niet echt het zijne is, de zege wegkaapte. Hoogerheide moet hem, zeker met deze weersomstandigheden iets beter liggen.

Vrijdag regende het nog in de achtertuin van Adrie Van der Poel, maar voor zaterdag en zondag wordt droog weer voorspeld. Aan het parcours van het WK van vorig jaar werd nog wat gesleuteld. Er verdwenen een paar haakse bochten en zowat overal is omloop voldoende breed gemaakt. Een lange start leidt naar de eerste doortocht aan de materiaalpost, gevolgd door een technische zone door het bos, enkele langlopende stukken, de klim door het veld naar een tweede passage aan de materiaalpost en vervolgens het slot. Een slot met een trappenpartij, een schuine kant en de finish. Aan de supporters die afreizen naar (het niet zoverre) Hoogerheide alvast een welgemeende dank voor de aanmoedigingen en ondersteuning. Maar die aanmoedigingen en ondersteuning zullen ook zeker welkom zijn op de Parkcross in Maldegem. De laatste wedstrijd van het seizoen voor Emiel en een wedstrijd waarbij de organisatie na afloop een aparte hulde voorziet voor onze Belgische Kampioen. Kaarten in voorverkoop zijn aan voordeeltarief.