Emiel reed vandaag de bijna perfecte race. Bekroond met een zege na een toch wel moeilijke week. Hij rondde het perfect ploegenspel van het Belgische team op magistrale wijze af.

Eerst terug naar eerder deze week. Emiel vertrok een dagje later op stage, want na de val op het BK in Meulebeke was er toch wat last aan de knie en was bijkomend onderzoek nodig. Gelukkig zonder erg, maar een pijntje blijft wel vervelend. En tot overmaat van ramp werd hij vrijdag op training ook nog eens onderuit gekegeld door een onvoorzichtige chauffeur.

De start in Benidorm werd dan toch met enkele vraagtekens gegeven, maar Emiel begon goed en vatte op de snelle omloop snel vooraan plaats. Al bij de tweede doortocht aan de materiaalpost kende Del Grosso pech. De Nederlander was opgeschoven naar de kop en nam bij het uitdraaien van de zandbak te veel risico. Hij knalde met z’n derailleur tegen de nadar en moest wisselen. Hij verloor goed 15 seconden en Emiel knalde solo door. Maar de Nederlander knabbelde meter per meter aan de voorsprong en anderhalve ronde later koos Emiel voor zekerheid. Hij liet de achtervolgers terugkomen, daarbij ook Jente Michels en een sterke Aaron Dockx. Ward Huybs verloor terrein door een lekke band. Ook Jente moest wisselen maar kon snel terug aansluiten.

De drie Belgen werkten voorbeeldig samen, Del Grosso had duidelijk op z’n adem getrapt en moest een handvol seconden prijsgeven. Jente, Aaron en Emiel gingen om beurt op kop en hielden de verzamelde tegenstand op afstand. Op het einde van de laatste ronde ging Emiel op kop bij de laatste doortocht aan de materiaalpost, hij zoefde over de balken en trok fors door in het stukje bergop, Aaron en Jente moesten een kloofje laten en Emiel reed naar de zege!

Een woord van dank is op z’n plaats, voor Aaron en Jente die toonden wat ‘Eendracht maakt macht’ betekent. Ze werden beloond met de andere podiumplaatsen!

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?