De weg naar de voorlaatste wedstrijd van het seizoen, het WK in het Tsjechische Tabor is alles behalve een laatste rechte lijn. Het gaat kronkelend via de teamstage in Spanje, Benidorm en Hoogerheide richting zuid-Bohemen.

Maar eerst Benidorm dus. De wereldbekerwedstrijd van vorig seizoen in het Spaanse badplaatsje was een weergaloos succes. Atypische omstandigheden met stof en een snelle cross en vooral duizenden bezoekers. Het parcours kent een helling en vele kronkels, maar de verschillen vorig jaar waren klein. Bij de beloften finishten vijf renners in een marge van goed vijftien seconden. Thibau Nys won in de spurt met Del Grosso, Emiel volgde op vijf secondjes op een derde plaats.

We durven vermoeden dat de kaarten dit jaar wat beter liggen. De vormcurve van Emiel gaat sinds de wereldbeker van Troyes alleen maar in stijgende lijn. Antwerpen was met een teveel aan technische foutjes, een lekke band en een valpartij ietwat van een tegenvaller. Maar we onthouden vooral dat een ontketende Emiel in de slotronde om en bij de 20 seconden goedmaakte op winnaar Del Grosso en de nummer twee, Ward Huybs, om nog knap derde te worden.

Ook het BK U23 van afgelopen weekend in Meulebeke moet tonnen vertrouwen geven. Emiel stormde er naar de zege zoals de grootmeester het dit seizoen al een paar keer placht te doen: aanvallen, een voorsprong uitbouwen en die nadien consolideren.

Zo’n vaart zal het zondag niet lopen, we durven vermoeden dat de verschillen opnieuw klein zullen zijn en dat wie als eerste de laatste rechte lijn naar de finish opdraait, zo goed als gewonnen spel heeft. Afwachten of het een spurt wordt of dat er toch iemand is die er in slaagt voordien al een (kleine) kloof te slaan.

De entourage van Emiel is alvast ter plaatse en van her en der reizen ook opnieuw supporters af om Emiel aan te moedigen! Na de wedstrijd blijft onze renner nog even ter plaatse om pas eind volgende week terug te keren van de teamstage.