Final countdown

Morgenmiddag (Amerikaanse tijd) is het zover: de start van de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen, hier in de buurt van Chicago. De temperaturen klimmen hier hoog in deze Indian Summer en dus mogen we ons straks aan een snelle wedstrijd verwachten.

De wedstrijd wordt betwist op een terrein in de schaduw van de Trek-fabriek. De fietsenfabrikant is de grootste sponsor en telt naar verluidt zo’n 1,2 miljoen euro neer voor de organisatie van deze, en een aantal andere, wedstrijden. De toegang tot het event is gratis en op zowat het hele terrein is er, net zoals in elke shop of restaurant, free wifi. De omloop is zo’n 3 kilometer lang, een kronkelend lint in het glooiende landschap. De organisatie is, voor zover we kunnen oordelen, top. Met vrijdag, vandaag, maar ook morgen een heleboel wedstrijden tot een race in carnavalskostuum toe.

Aan sfeer geen gebrek hier, met gisteren nog een C2-internatinale wedstrijd waarin de enige twee Belgen aan de start, Daan Soete en Thijs Aerts op één en twee eindigden. Morgen is het de beurt aan Emiel en co. Gisteren draaide hij enkele rondjes op het parcours, vandaag werd er op de glooiende wegen hier in de buurt van Madison getraind.

Na de wedstrijd van morgen zondag reizen we direct door naar Fayetteville, zo’n 1200 kilometer verder. Een tocht die in twee etappes zal afgelegd worden om de renners voldoende rust te geven voor de volgende wedstrijd.

Racen in de Verenigde Staten is alvast een avontuur, maar ook een kleine cultuurshock in dit immense land waar de zeeslets koning is.

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?