Sterk werk. Niet alleen van ritwinnaar Joshua Golliker, maar ook van Emiel. Hij werd vandaag in een loodzware etappe vijfde.

Wat een spektakel daar op de flanken van het Mont Blanc-massief. Met de imposante gletsjer als decor kwamen de renners vandaag aan in een rit met aankomst in Val Vény. Een loodzware klim in de finale van Courmayeur naar het aankomstoord dat voor ons volgers alleen bereikbaar was met de Téléphérique. De laatste 7 kilometer waren er aan een gemiddelde van net geen 10 procent met uitschieters ver daarboven in de laatste drie.

De wedstrijd werd gekleurd door enkele vroege uitvallen, één leider, een groepje daarachter, reacties, samensmelting, nieuwe aanvallen…In de finale ging de Brit Golliker aan de haal voor wat een imposante vertoning zou worden. Hij knokte een voorsprong van een minuut bij elkaar op een achtervolgend groepje met daarin ook Witse Meeussen. Daarachter volgde het peloton met daarbij ook Emiel.

Golliker bleef buiten schot, meer nog, op de slotklim liep hij nog een half minuutje uit. Sloopwerk van Alex Bogna dunde de achtervolgende groep uit en ook Meeussen en co werden gegrepen. Er volgden nog uitvallen, maar Emiel bleef zijn tempo trappen en finishte als vijfde. In het algemeen klassement is dat meteen ook zijn plaats.
Morgen volgt alweer een loodzware etappe met Saint-Vincent als start en Bionaz als eindstation. 138 kilometer meer dan 3400 hoogtemeters en een slotklim van 16 kilometer aan 5,6 procent.

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?