Sowieso hadden we dit weekend geen wedstrijd op de kalender staan. Want dat Emiel zou geselecteerd worden voor het EK in Rosmalen hadden we in de verste verte niet durven hopen. Maar die selectie kwam er uiteindelijk toch, en amper een paar dagen later ook het bericht dat de Belgische federatie geen juniores- en beloftenteam zou sturen naar dat EK in buurland Nederland.

Dat is jammer, maar ook niet meer dan dat. Zonde is het vooral voor jongens als Toon Vandebosch en Niels Vandeputte. Jongens die misschien wel kans maakten op een medaille op zo’n Europees Kampioenschap.

Overigens, de beloftenwedstrijd op het EK wordt wel degelijk gereden. Die voor de juniores werd geschrapt. En dat laatste is dan weer jammer voor Jente Michels die daar de favoriet was. In de beloftenwedstrijd zal alle aandacht naar Ryan Kamp gaan die voor eigen volk de titel in de wacht kan slepen. Stilletjes durven we duimen voor Emiels ploegmaat Thomas Mein die een podiumkandidaat is.

Woensdag gaat de focus opnieuw naar de wedstrijden in eigen land. Voorlopig nog altijd maar elitewedstrijden waarin ook een beperkt aantal beloften aan de start kan. Door het ontbreken van andere wedstrijden op de kalender zijn het altijd erg sterk bezette wedstrijden waarin een resem toppers aan de start komen. Daartussen overeind blijven is al een prestatie op zich.

Hopelijk kunnen er dit seizoen nog een aantal beloftenwedstrijden georganiseerd worden en kan ook de jeugd opnieuw het veld in. Want voor nieuwelingen en juniores is het echt wel trainen zonder perspectief op dit moment.

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?