Geslaagde generale

Zo. De laatste generale repetitie zit er op. Tussen de elite werd Emiel vandaag mooi dertiende in de wereldbeker van Hoogerheide. In de eindstand voor deze wereldbeker eindigt hij als 19de.

Wat een wondermooie wedstrijd werd het opnieuw vandaag. Tom Pidcock startte niet al te best, Quinten Hermans voerde de forcing. Maar over halfweg kwam Pidcock voorin postvatten, de Brit leek op weg naar de zege, maar dat was zonder een ijzersterke Iserbyt gerekend. die kwam vanuit de achtergrond terug en zette de wedstrijd in een zinderend slot naar z’n hand. Ook Lars Van der Haar ging nog over de Olympisch Kampioen mountainbiken. Dat belooft voor straks in Fayetteville…

Emiel schoot goed uit de startblokken maar werd gehinderd door enkele renners voor hem. hij verloor kostbare tijd en plaatsen en kwam aan de materiaalpost net buiten de top 25 door. Maar wat volgde was een ijzersterke inhaalrace… Emiel knokte zich naar de top vijftien en leek in het spoor van Aerts, die op de balkjes ten val kwam, nog te kunnen opschuiven. maar toen was het de beurt aan Emiel om een schuiver te maken aan de balken. Hij verloor opnieuw wat plaatsjes maar knokte zich andermaal terug. Aan de streep werd het nog een prestigespurtje met Ryan Kamp, op de fotofinish was er amper ondersheid te zien, maar de transponder liegt niet en zette Europees Kampioen U23 Kamp op 12 en Emiel op 13.

Morgen reist Emiel af naar de States, zaterdag is daar het WK U23, zelf reizen we donderdag achterna.

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?