Final countdown

We zitten in de laatste rechte lijn naar de regenboogstrijd. Emiel vertrok maandagmorgen al en is ondertussen veilig en wel aangekomen in het land van Uncle Sam. De eerste trainingen zitten er op en het aftellen naar zaterdagavond kan beginnen.

De regenboogstrijd bij de U23 wordt ongetwijfeld de meest spannende op dit WK. De eerste startrij straks is er eentje met héél veel kwaliteit. Europees Kampioen Ryan Kamp, uittredend wereldkampioen Pim Ronhaar, Nederlands Kampioen én winnaar van de wereldbeker bij de U23 Mees Hendrikx, de Italiaanse kampioen Davide Tonneati, zijn Zwitserse college Loris Rouiller, de Schotse krachtpatser Cameron Mason, de Belg Niels Vandeputte en uiteraard onze eigen Belgisch Kampioen Emiel. Op de tweede rij verschuilen zich met onder meer Jente Michels en Joran Wyseure nog een paar Belgische kanshebbers.

Zoals de (weer)kaarten er nu voorliggen wordt het een snelle race, compleet anders dus dan tijdens de wereldbeker in oktober vorig jaar. Emiel werd toen tiende tussen de profs en is de voorbije maanden uitgegroeid van outsider tot één van de favorieten. Sterk.

Het wordt zaterdag ongetwijfeld een snelle, maar daarom niet minder lastige race. Echt technisch is het parcours niet, maar de lange klim zal het erg lastig maken. Bovendien zal het oorlog zijn van bij de start. De voorbije U23-races toonden aan dat wie als eerste de knuppel in het hoenderhok gooide, vaak ook degene was die mee voorin finishte.

Aan support zal het Emiel in de States niet ontbreken. De band tussen de Belgische U23-renners is erg goed en er zijn  wel enkele jongens bij die voor elkaar door de muur zullen willen gaan. Ook Bart en Geert Wellens en sponsor Jan Tormans zijn present. En aan de zijlijn zal bondscoach Sven Vanthourenhout ongetwijfeld klaar staan om Emiel vooruit te stuwen. Ook de mannen van den bond staan met raad en daad klaar. Zelf reizen we met mama Annelies, mechanicien Christian en zijn vrouw Conni ook af naar Fayetteville om daar niets aan het toeval over te laten.

We houden jullie via deze website uiteraard op de hoogte van het reilen en zeilen daar. De wedstrijd is zaterdagavond live te volgen op groot scherm in supporterslokaal ’t Lapperke in Adegem. Onze Flandrien zal ongetwijfeld opnieuw het beste van zichzelf geven en kan, ondanks alles, starten zonder druk. Want in de kast ligt al één van de allermooiste truien: die van Belgisch Kampioen.

We zien elkaar terug op 5 februari, voor de Parkcross in Maldegem. Een tip: bestel jullie kaarten al online, want er komen mogelijks beperkingen vanuit de hogere overheid inzake toegelaten toeschouwersaantallen.

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?