Emiel blijft verbazen. Dit keer met een dertiende plaats in de koninginnenrit van de Giro d’Aosta. Een rit die op grootse wijze gedomineerd werd door Groupama FDJ.

Skivild was de eerste aanvaller van de dag. Hij reed lang solo voor het peloton, waar Groupama controleerde voor gele trui Martinez, uit. Skivild pakte punten voor de bollentrui, maar nog voor de finale moest beginnen was zijn liedje uitgezongen. Onder impuls van de Italiaanse Kampioen Germani kwam het peloton aansluiten.

De jongens van Groupama grepen de macht, Thompson en Martinez zetten zich op kop, Berhe volgde, Oscar Onley spartelde tegen. De Italiaan Frigo kwam in een sterke afzink opnieuw aansluiten.

En Emiel?

Die wist zich aanvankelijk probleemloos te handhaven in een groep van een man of 40. Maar die groep dunde stelselmatig uit. Hij moest even lossen uit een selecte groep, kwam in de afzink weer aansluiten en volgde in een groepje van een man of negen op de vier leiders.

Op de voorlaatste klim spatte alles opnieuw uit elkaar. Thompson en Martinez op kop, daarachter een spartelende Berhe, Frigo, Only en een sterk terugkerende Raccani. Emiel moest losssen in het achtervolgden groepje maar kwam op het vals plat naar de laatste klim terug.

Daarna was het nagelbijten… Martinez gunde zijn ploegmaat Thompson de zege, daarachter Raccani, Onley en Frigo. De rest kwam verspreid binnen, Emiel vond nog de power om het spurtje voor de dertiende plaats te winnen en lijkt zowaar ook nog rondepotentieel te hebben.

Grande!

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?