Wat een rit alweer vandaag! Emiel wist zich moeiteloos in de voorwacht van het peloton te handhaven, finishte andermaal als eerste Belg, dit keer op de tiende plaats!

Het zwaartepunt van deze etappe lag in de eerste wedstrijdhelft. Maar dat belette een vijftal niet om vroeg op avontuur te gaan: Baudin, Milesi; Gloag, Mackellar en Pellizalli. Het peloton voerde aanvankelijk de forcing niet met de meer dan 3000 hoogtemeters in het achterhoofd. De vijf liepen uit maar Groupama FDJ, de sterkste ploeg aan de start controleerde om de gele trui van Martinez veilig te stellen.

Emiel fietste attent voorin en het was duidelijk dat hij een plannetje had. Op één van de laatste klimmetjes voerde hij de forcing om zich in de afdaling te storten. het peloton ging op een lint end e voorsprong van de leiders liep snel terug. Maar Emiel kreeg geen vrijgeleide en alles kwam weer samen. In een hectische finale regende het ook voorin aanvallen, Baudin, een renner van het door Fabian Cancellara gepatroneerde Tudor-cycling ging in de aanval en won.

De vijf kwamen verbrokkeld binnen, daarachter een uitgedund peloton waar Emiel nog naar de tiende plaats wist te spurten.

Andermaal sterk!

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?