Grootse Kopecky

Thomas Kopecky heeft de Ronde van Vlaams Brabant gewonnen. De kopman van Acrog-Balen maakte het in Rillaar op grootse wijze af. Voor Emiel eindigde de rit in mineur.

De regen viel bij bakken bij de start en dat op een parcours met veel bochtige en smalle wegen. De smurrie stroomde over het wegdek en de vele putten en greppels werden door de plassen nagenoeg onzichtbaar. Eigenlijk was het compleet onverantwoord…

De jongens van Acrog-Tormans waren gewaarschuwd. Emiel, Kopecky en Noa Vandenbranden waren de jongens die mee moesten in een vroege vlucht. Die kwam al snel tot stand. Yentl Bekaert eerst, maar later een mooi groepje met David Van der Poel, Daan Soete, Liam Slock, Tom Meeusen, Lander Loockx en een resem andere renners. Kopecky zag het gevaar en schoof mee. Emiel posteerde zich voorop een verbrokkelend peloton maar zakte algauw terug. Lopen op de trappers lukte niet en bij elke bocht werd de pijn erger. De gevolgen van de valpartij van gisteren. Hij verbeet nog even de pijn, maar doorgaan op een parcours waar inhalen onmogelijk was had geen zin.

De wedstrijd was ondertussen door de jury al met drie ronden ingekort. En de veertien leiders waren buiten schot. Daarachter vormde zich nog een groepje van zes en een fel uitgedund peloton op minuten. Zowat alle andere renners werden uit koers genomen.

Voorin maakte Kopecky het op grootse wijze af. De Tsjech trapte in de boter en maakte zo’n grootse indruk dat niemand het nog aandurfde hem aan te vallen. Straf nummer van de 21-jarige hardrijder die zonder meer de beste was in deze ronde.

Emiel is alweer een ervaring rijker. Hij maakte indruk in de tijdrit en de rit van zaterdag waar hij samen met de ploegmaats de gele trui van Kopecky veilig wist te stellen. Voor Emiel zit het wegseizoen er op. De focus gaat nu richting veld met in de aanloop naar de start nog een stage met het team.

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?