In het knechtenlivrei

De jongens waren een beetje stil voor de start. Alsof ze toen al wisten dat het geen makkelijke dag zou worden. Eén voor één hesen ze zich tijdens de rit in het knechtenlivrei. Maar wel een livrei met gouden biezen.

Twee truien te verdedigen waaronder die van leider Thomas Kopecky en de eerste plaats in het ploegklassement. Er stond voor de jongens van Acrog Tormans veel op het spel in deze voorlaatste rit van de Ronde van Vlaams Brabant.

Al vroeg in de wedstrijd was er een aanval met Pim Ronhaar (alweer) en David Van der Poel. Andermaal de crossers die in de aanval gingen. Daan Soete, nog een crosser, ging in de reactie en kwam aansluiten. Daarachter verdiende Emiel z’n eerste strepen van de dag. Attent voorin, elke uitval counterend. Ondertussen kregen de ploegmaats af te rekenen met pech, één voor één. Ploegleider Tom Cleeren deed de navette tussen achtergebleven jongens en de kop van de ploegleiderskaravaan. Ook Emiel kreeg z’n deel van de pech bij een valpartij en een noodzakelijke fietswissel. Maar hij reed in een indrukwekkende rush terug naar het peloton om daar opnieuw bergen werk te verzetten.

Liam Slock probeerde nog naar de koplopers toe te rijden, maar Emiel en maats controleerden en lieten de vluchters niet verder uitlopen. Veel steun kregen ze daarbij niet, integendeel, de ‘grote’ ploegen hielden zich koest en lieten de jonkies van Acrog-Balen het werk opknappen.

Slock viel terug en ook Van der Poel moest voorin de rol lossen. In de slotronde brachten Emiel en maats het peloton terug naar de leiders. Er volgde nog een uitval met onder meer Yorben Laurijssen en Tom Meeusen maar het was duidelijk dat er een nieuwe spurt zat aan te komen. Thomas Kopecky deed nog een indrukwekkende rush om Gianlucca Pollefliet naar de sput te loodsen. Gianlucca die onderweg ook bergen werk verzette werd uiteindelijk zevende. Vito Braet won.

Kopecky blijft leider in het algemeen klassement, Noah Vandenbranden houdt de trui van beste Vlaams Brabander en Acrog Tormans blijft het ploegenklassement aanvoeren. Een fantastisch resultaat na een dag hard werken.

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?