Of Emiel kon tijdrijden? We moesten het antwoord schuldig blijven. Nooit een tijdrit gereden, laat staan dat we een tijdritpak of een tijdritfiets mee hadden naar de Ronde van Vlaams Brabant. En het geloof in een knalprestatie was er daarom bij Emiel zelf ook al niet. Maar die knalprestatie kwam er wel.

Het feestje was compleet voor de boys van Acrog-Tormans daar in Leefdaal. Thomas Kopecky won de tijdrit en pakte de gele trui, Noah Vandenbranden die voor de beste Vlaams Brabander. Het team voert meteen ook de ranglijst aan in het ploegenklassement.

Emiel finishte als 16de op amper 45 seconden van ploegmakker Kopecky. Straf, want Emiel moet uit de top 30 van de uitslag zowat de enige renner geweest zijn die niet met een tijdritfiets van start ging. Echt mee zat het bovendien niet voor Emiel, want op het lastige en technische parcours werd hij ook nog eens geconfronteerd met wat gemiezer. Iets wat ook voor enkele andere jongens het geval was. In alle geval, Emiel nam geen onnodige risico’s en zette desondanks, alles in acht genomen, een knaltijd neer.

Morgen wordt het in de voorlaatste rit dus opnieuw werkendag voor onze jongens die twee truien te verdedigen hebben en ondertussen ook met drie jongens in de top twintig staan.

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?