Werkendag

Het was werkendag vandaag voor de jongens van Acrog Balen. en gewerkt hebben ze, maar loon naar werken kwam er niet. Thibau Nys won andermaal op indrukwekkende wijze de spurt van een uitgedund peloton waarin ook Emiel zich moeiteloos wist te handhaven.

Het was Gianlucca Pollefliet die meeschoof in de vroege vlucht met onder meer ook Pim Ronhaar, Jens Bouts, Brent Clé, Ward Schoevaers en Ayco Bastiaens. Schoevaers moest lossen en kon nog even aanklampen bij Daan Soete die op z’n eentje de kloof met de leiders probeerde te dichten.

Dat lukte niet en de vijf leiders moesten opboksen tegen de wind en de tegenstand. In het peloton verzette Emiel bergen werk, attent voorin, storend om de achtervolging niet op gang te laten komen en reagerend op elke uitval.

De vijf bleven voorop en Pollefliet, ploegmakker van Emiel, liet zich als eerstejaars niet kennen. Hij draaide netjes zijn beurten mee … Op tien kilometer voor de finish was het liedje van de vluchters uitgezongen.

Emiel zette zich op kop van een treintje dat Noah Vandenbranden naar de spurt moest loodsen. Het ging snoeihard, achterin stond de deur wagenwijd open en het peloton dunde steeds verder uit. Achter Emiel kwamen enkele renners ten val en weg was het Acrog-Tormans-treintje. Emiel finishte uiteindelijk als 47 ste in een ferm uitgedunde groep na een sterke race.

Alweer tegenslag voor de jongens van Acrog-Tormans want in de slotkilometers kwamen drie renners ten val. Maar ze werden gelukkig binnen dezelfde tijd geplaatst, net als de meeste andere renners die hadden moeten lossen.

Morgen is er een tijdrit, alweer een primeur voor Emiel die start om 16.27u.

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?