Straf nummer van Thibau

Dat hij kan spurten weten we al lang. Maar leeftijdsgenoot Thibau Nys zorgde in de Ronde van Vlaams Brabant voor een straf nummer in de eerste rit. In de sprint troefde hij enkele snelle jongens af om zo de eerste rit te winnen. Emiel finishte in de buik van een uitgedund peloton.

Dat het daar in Huldenberg tot een spurt kwam is een klein mirakel. We reden het parcours ( 141 kilometer verdeeld over negen rondjes) zelf twee keer (elektrisch wel te verstaan….). Onderweg de beruchte Smeysberg die straks ook terugkeert in het WK-parcours en enkele andere kuitenbijters.

Pim Ronhaar, jawel, de wereldkampioen veldrijden bij de beloften, was de eerste aanvaller van de dag. Later kregen we ook een groepje voorin met onder meer Axandre Van Petegem (zoon van) en Liam Slock (eerder winnaar van de klimkoers in Herbeumont). De jongens van Acrog-Tormans hielden zich gedeisd in de buik van het peloton. Maar diep in de wedstrijd trok ook Thomas Kopecky (nog een veldrijder) in de aanval met zes andere jongens. Maar ze werden opnieuw gegrepen en ook enkele uitvallen diep in de finale kenden geen succes.

Onwaarschijnlijk, maar een spurt met 120 renners (van de 170 starters) zat er aan te komen. De Baloise Trek Lions-trein werd gevormd, die van Acrog-Tormans raakte niet op de rails. Nys won, voor Tom Timmermans. Nog in de top tien: de veldrijders Timo Kielich en David van der Poel .

Bij de jongens van Acrog Tormans was de stemming na afloop wat bedrukt omdat ze er niet in geslaagd waren snelle man Gianluca Pollefliet in stelling te brengen. Al zijn er verzachtende omstandigheden: wegkapitein Tom Vermeer kwam bij het ingaan van de slotronde ten val en kon ondanks een helse achtervolging niet meer aansluiten voorin. Daarmee viel de organisatie binnen het team wat weg.

Op naar beter en nieuw, morgen in Goetsenhoven voor een rit van 139 kilometer in rondjes van 17 kilometer.

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?

Nieuwe mutsen voor de koude winterdagen

Muts

Heb jij onze Saint-Emiel wijn al geproefd?